Mostra Sambori 2022 a Molins de Rei

 

Per Àngel Beumala
El Llaç, núm. 578, maig-juny 2022, pàg. 20


 El dimecres 27 d’abril, a la sala d’actes del Centre cívic Federació Obrera, es va realitzar la Mostra Sambori 2022 de creacions culturals realitzades per grups de joves. A Molins de Rei hi van participar un total de 42 alumnes des de 2n d’ESO fins a 2n Batxillerat, els quals van presentar un total de tretze creacions. La Mostra Sambori és organitzada per Òmnium Cultural i per participar-hi les creacions poden ser literàries, escèniques, musicals, audiovisuals o interdisciplinàries, enregistrades i presentades en format vídeo, en llengua catalana i amb autoria col·lectiva. Pel que fa a la temàtica aquesta és lliure sempre que es fomentin valors per a una societat activa, critica, integradora i cívica.


 A l’acte hi van assistir la gairebé totalitat dels participants acompanyats del seu professorat i es van visualitzar totes les creacions, les quals tractaven temàtiques ben diverses -la pandèmia, l’assetjament escolar o “bulling”, la solitud, etc. A continuació es va lliurar un diploma a cada alumne i una entrada de cinema per veure “Escape Room: la pel·lícula”, del director Hèctor Claramunt, i finalment la sessió es va cloure de manera distesa amb un refrigeri amenitzat amb música en el que els participants dels dos instituts de la vila van aprofitar per conèixer-se entre ells.


 En l’àmbit català, en l’edició 2022 de la Mostra Sambori s’hi han presentat 249 propostes de 154 centres d’arreu del territori, ubicats a 90 municipis de 33 comarques diferents, amb un nombre d’11.187 participants. La Mostra Sambori de Molins de Rei s’emmarca en les diverses mostres territorials que es van fer en el mes d’abril per reconèixer i fer valdre les aportacions de tots els joves participants. Tot plegat va culminar el 13 de maig amb la Festa Sambori, una gran trobada de tots els infants, joves, docents, i famílies amb activitats, tallers i actuacions.