Fiona Llopart, voluntària de Caritas Jove Girona: "Volem que la gent vegi el documental i renti la seva mirada sobre les persones que viuen al carrer"


  L’11 de gener morien dues persones sense llar a Barcelona a causa del fred. El dimarts 19 de gener al vespre s’hi sumava una tercera persona sense llar morta a la ciutat. Són tres víctimes del carrer des de l’inici del 2021. Hi ha molts motius pels quals una persona es veu abocada a ser una persona sense llar. Un fenòmen, el sensellarisme, que va més enllà del fet de no tenir una llar perquè és un fet polièdric que afecta diferents tipus de persones.

 Per sensibilitzar sobre la realitat del sense llar, en aquest cas a la ciutat de Girona, s'acaba de presentar un breu documental titulat “Batecs de carrer” que recull reflexions de diferents testimonis que permeten apropar-se a aquesta realitat. El vídeo ha estat realitzat per Caritas Jove de Girona, en col·laboració amb el Centre d’Acollida i Serveis Socials “La Sopa” i l’associació Traçant Camins. 

 Per parlar-ne de tot plegat conversem amb Fiona Llopart, membre de Caritas Jove Girona.



Cliqueu aquí per escoltar l'entrevista

 


 "L'objectiu del documental és donar veu i poder escoltar el que ens han de dir les persones que viuen o han viscut al carrer, i no tant parlar-ne nosaltres, ja que nosaltres en podem parlar molt sobre aquesta situació, però si no l'hem viscuda, segurament ens equivocarem en bastantes coses. Per tant, l'objectiu d'aquest reportatge és escoltar, escoltar i escoltar, i aprendre i trencar estigmes, perquè hi ha bastants de prejudicis sobre les persones que viuen o han viscut al carrer."

 "Desitjo que, si la gent veu aquest petit documental, pugui netejar una mica la seva mirada sobre aquestes persones, i que d'ara en endavant se les mirin amb uns altres ulls, que ens puguem acostar a preguntar si necessiten alguna cosa, demanar-los si els podem ajudar, etc."







[Programa Obrint Camins de Ràdio Molins de Rei del dia 3-2-2021]