Natàlia Gomà, psicòloga social: "Davant la fatiga per la pandèmia recomano, en primer lloc, acceptar el què ens està passant i pensar que és una cosa temporal, exercitar el cos per generar endorfines, i en acabar la jornada de teletreball sortir de casa i quedar amb d'altres persones"

 

 Tots portem molt de temps prenent mesures per evitar encomanar-nos del coronavirus, i els experts ja parlen de la “fàtiga per pandèmia”. Aquesta “fatiga per pandèmia” no té res a veure amb el daltabaix i el disgust que, per culpa del coronavirus, viuen les persones que han perdut la feina, o que han hagut de tancar el negoci, o que no han pogut fer el dol per la pèrdua d'un ésser estimat. 

 La “fàtiga per pandèmia” la viuen, o la vivim, les persones que no hem hagut de passar per tots aquests tràngols, però que, tanmateix, ens comença a afectar el fet de portar gairebé un any vivint amb restriccions, mantenint una actitud vigilant, sense poder sortir del municipi els caps de setmana, limitant el contacte amb amics i familiars, anant pel carrer sempre amb la mascareta posada ... Al mateix temps, com afecta a una persona que anava a treballar cada dia a una oficina, el fet que, de cop i volta, ja porti molts mesos seguits teletreballant, sortint poc o gens de casa? Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 60% dels europeus s'han sentit intranquils, tristos, irritables, desmotivats, estressats o amb dificultats per concentrar-se els últims mesos. 

 En parlem amb la psicòlogia social Natàlia Gomà. 



Cliqueu aquí per escoltar l'entrevista








[Programa Obrint Camins de Ràdio Molins de Rei del dia 2-12-2020]