Rosa Ricart Riba, vídua de Vicenç Fernández: "Les persones que han vist el coronavirus de prop ja són responsables, el problema són les persones que a hores d'ara encara se'ls hi ha de dir les coses"


 El passat 10 d’octubre es va fer a Molins de Rei un homenatge a Vicenç Fernández, mort el passat 27 de març de 2020 a causa del coronavirus. L’Associació de Veïns del Barri del Canal, organitzadora de l’acte, també ha iniciat una recollida de signatures perquè un espai del barri porti el seu nom. En Vicenç Fernández va néixer a Marbella, a la província de Màlaga, un 30 d’agost de 1942. Va arribar a Molins de Rei amb 20 anys, es va casar l’any 1967 amb Rosa Ricart, i van anar viure al barrri del Canal a cavall entre l’any 1971 i 1972. L’any 1995 el Vicenç va entrar a la Junta directiva de l’Associació de Veïns d’aquest barri, i n'ha estat el president aquests darrers 14 anys. 


 La mort del Vicenç va causar, i encara causa, un fort impacte a la vila. Des d’aquest programa ens sumem al dol per aquesta pèrdua, especialment perquè vam tenir de locutor durant dues temporades un dels seus néts, en Pau Mercier Fernández. Per conèixer millor el tarannà del Vicenç, i també els reptes que ha d’encarar ara l’Associació de Veïns del Barri del Canal, hem convidat la Rosa Ricart, esposa del Vicenç, i la Montserrat Ramirez, que ha agafat el seu relleu en la presidència de l’Asssociació.









"Les persones que han vist el coronavirus de prop ja són responsables, i a les persones a les que a hores d'ara encara se'ls hi ha de dir les coses, per desgràcia, ja no ens faran cas." 
"Si es prenguessin les mesures mínimes de distància, higiene i mascareta, no caldria tancar cap bar ni cap restaurant. Fins i tot ara, que els han obligat a tancar, veig grups de persones que van a demanar-se el cafè i se'l prenen al carrer tots juntets, sense mascareta i sense distància, i el virus així es continua escampant. Per fer això ja valdria més que la restauració estigués oberta i els cambrers obliguessin els clients a seure amb la distància corresponent."














[Programa Obrint Camins de Ràdio Molins de Rei del dia 11-11-2020]