Entrevista a Miquel Abel, del taller d'imatgeria Diart d'Olot: "Ens esforcem en donar el màxim realisme a les nostres talles i escultures perquè sabem que els nostres clients tenen un gran sentiment envers elles"



 El diumenge 14 de febrer de 2016 es va inaugurar la nova imatge de sant Joan apòstol, a la capella del Sant Crist de la parròquia de Sant Miquel de Molins de Rei. La talla és de fusta massissa, pesa 90 quilos, mesura 1'60 metres i ha estat elaborada al taller d'imatgeria religiosa Diart d'Olot.














  Aquesta imatge completa el retaule format per dues altres imatges: la del Jesús Crucificat, que data del 1939; i la Mare de Déu Dolorosa, talla de Joan Cardellà del 1943. Aquestes dues imatges, les més antigues de l'església, es van fer durant els anys de la immediata postguerra, després d'haver-se destruït l'església antiga i quan s'utilitzava com a centre de culte provisional la sala d'actes de la Joventut Catòlica. Un cop inaugurada la nova església, aquelles dues imatges es van traslladar al seu emplaçament actual, en un retaule que preveia una altra imatge al peu de la creu. Es tracta de la imatge de sant Joan, el més jove dels dotze apòstols, que segons l'evangeli es trobava al peu de la creu juntament amb Maria en el moment de la crucifixió. Ara finalment aquesta escena es reprodueix de forma completa gràcies a la donació feta per la feligresa Sra. Ruth Domingo Cendra.





[Programa Obrint Camins de Ràdio Molins de Rei del dia 20-4-2016]