La Peni acull la 7ª Mostra dels Premis VOC de cinema

 

Per Àngel Beumala
El Llaç, núm. 584, abril 2023, pàg. 17



Joan Domènech i Alícia Bueno van presentar la projecció



 Emmarcat en la 7a Mostra dels Premis VOC d’Òmnium Cultural, el passat dissabte 11 de març es va realitzar al Teatre de La Peni la projecció d’una part dels curtmetratges finalistes. En concret, els assistents van poder visualitzar cinc curtmetratges finalistes de la secció del festival titulada “Abismes quotidians”.


 L’acte va ser presentat per Alícia Bueno i va comptar amb la col·laboració del crític cinematogràfic Joan Domènech, el qual va celebrar la iniciativa de la secció local d’Òmnium per tornar a portar a la vila el festival VOC. En finalitzar el visionament, el públic va poder participar en un col·loqui conduït pel mateix Domènech, on, entre d’altres, es va destacar la qualitat dels curtmetratges finalistes.


 La gala de lliurament del premis VOC es va realitzar el dilluns 20 de març a la Casa Rius de Barcelona i va donar la casualitat que tres dels cinc curmetratges que es van poder veure a Molins de Rei van resultar premiats: “Dancing with Rosa”, de Robert Muñoz, va rebre el premi del jurat jove Filmin i el premi del públic al millor curtmetratge documental; “Demà ho deixem”, de David Moragas, va rebre el premi de millor ficció; i “Ara crema”, de Núria Gascon, el premi al millor curtmetratge documental.


 Els Premis VOC -versió original en català- es celebren anualment i són organitzats per Òmnium Cultural per estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. La 7a Mostra es va realitzar en més de vuitanta sales de cinema de tots els Països Catalans i va comptar amb la participació de més de 6.700 espectadors.






La Peni va ser una de les vuitanta sales participants de la 7ª Mostra dels Premis VOC de cinema