Conversa amb Tània Garnica i Markus von Braunstein, autors del conte infantil "El Cuc de Molins de Rei", i amb Yeray Vacas, membre del Grup del Drac de Molins de Rei

 En el marc dels actes de celebració del 18è aniversari del Cuc, els beneficis de la venda d'aquest llibre es destinen a l’AFANOC i al seu projecte de “la Casa dels Xuclis”, una llar d’acollida per a les famílies desplaçades dels infants i adolescents amb càncer o d'altres malalties de llarga durada.

 "El conte el trobo molt modern, primer perquè trenca la idea del rei bondadós dels contes classics: el rei del conte del Cuc és “el dolent de la pel·lícula”, és un rei que explota els seus subdits i els prèn les collites. En segon lloc, és un conte que parla de la unió dels febles per lluitar contra el poderós. Finalment, el realisme s’imposa al fantàstic: el conte explica que el Cuc és una disfressa amb els molinencs amagats a sota amb l’objectiu d’espantar al rei dolent. Això té molta força perquè fa que els nens i nenes identifiquin la trama amb el Cuc real que poden veure i tocar per la Festa Major i en els correfocs que feu al llarg de l’any."
D'esquerra a dreta: Yeray Vacas, Tània Garnica, i Markus von Braunstein


[Fragment del programa Obrint Camins de Ràdio Molins de Rei del dia 26-6-2013]