Josep Ferrer Vilarrubla, periodista: "L'any 1987, quan vaig començar la carrera, només es publicaven el 15% de les notícies que arribaven a les redaccions, i això un cop havien estat confirmades pels corresponsals. Ara, en canvi, els mitjans de comunicació es creuen qualsevol tuit o qualsevol cosa que veuen penjada a les xarxes. Això vol dir que qualsevol persona fa de periodista! Abans ens trucaven als periodistes de la zona perquè confirméssim la informació, ara no. Ara com que hi ha algú que ho diu, doncs ja ens ho creiem."


 El divendres 17 de març es va celebrar al Foment Cultural i Artístic la Gala de lliurament dels Premis Ràdio Molins de Rei. Un dels nominats per al Premi Trajectòria va ser el periodista molinenc Josep Ferrer Vilarrubla.

 Josep Ferrer és un periodista de vocació, que va començar a col·laborar a Ràdio Molins de Rei amb només 14 anys. Després hi va treballar durant un període, fins l'any 1997, si bé després va continuar col·laborant amb l'emissora, i encara ho fa en l'actualitat. 

 Ha estat 32 anys vinculat a la revista local El Llaç. Va començar a col·laborar-hi l'any 1991 i de seguida va assumir-ne la direcció, concretament el maig de l'any 1995, i fins el febrer del 2023. Una feina feta des del voluntariat i que havia de fer entre feina i feina remunerada. Ell sempre diu que el periodisme local és el més dificil de fer i alhora el més agraït, i que El Llaç ha estat per ell la seva segona família. 

 Ha estat corresponsal del Baix Llobregat pel diari Avui, La Vanguardia, l'Ara, i Catalunya Ràdio. A dia d'avui treballa per l'emissora RAC1, on se'l coneix també pel "corresponsal dels marrons".  Actualment, la feina de periodista la combina amb la de guia turístic per diverses agències de viatges, acompanyant grups, principalment arreu d'Europa.

 Per acabar d’arrodonir aquesta presentació, afegirem que el Josep va néixer a Molins de Rei l’any 1969, que és casat amb la Maritza Peña, i que tenen dos nens petits, el Xavi i el David. 



Cliqueu aquí per escoltar l'entrevista








[ Programa Obrint Camins del 29-3-2023 ]