Isabelle Martinez, escaladora del projecte "LLum i llibertat" : "Em va fer sentir molt orgullosa de ser part d'aquest poble, que és el poble català; va ser un moment molt intens de dir: som aquí, ho tenim clar, i aquí ho teniu"


  La setmana passada es va poder veure al local del Centre Excursionista Molins de Rei la projecció del documental “Llum i llibertat”. Aquest documental, de 55 minuts de durada i dirigit per Àngel Leiro, mostra com la nit del 30 de setembre del 2019 cinc-cents escaladors van escalar i il·luminar 131 agulles de Montserrat, en record dels cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya, i per demanar l’alliberament dels presos polítics catalans i el retorn dels exiliats. 


 Escaladors del CEM hi van participar escalant i il·luminant l'agulla montserratina anomenada "Panxa del Bisbe". Aquesta acció artística i reivindicativa va ser impulsada per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i Òmnium Cultural. La projecció del documental que va fer el CEM va ser molt oportuna, perquè es va fer pocs dies abans de l’11 de setembre de 2022, Diada Nacional de Catalunya, i val a dir que amb un gran èxit de públic. La sala d’actes del CEM es va omplir de gom a gom per veure’l.


 Paral·lelament, aquest estiu, concretament la nit del 2 al 3 de juliol de 2022, es va portar a terme una acció artística i revindicativa semblant, aquest cop a tota la serralada Pirinenca. El projecte es titulava “Via pirinenca” i també es va fer amb l’objectiu de reivindicar el dret a l’autodeterminació dels pobles.


 En aquest programa conversem amb Isabelle Martinez, que va participar fa tres anys a “Llum i llibertat”, i aquest estiu a la “Via Pirinenca”. I l’Agustí Simó, que també va ser a la “Via Pirineca”























[ Programa Obrint Camins del 14-9-2022 ]