Oriol Malet, il·lustrador: "Poden posar una persona a la presó però la seva ment no la poden retenir"

 

 Un dels llibres infantils més venuts aquestes passades festes de Nadal ha estat el conte titulat “El polsim màgic”, escrit per Jordi Cuixart des de la presó de Lledoners. Com tothom sap, Jordi Cuixart és el president d’Omnium Cultural –una entitat amb 184.000 socis- i un dels nou presos polítics catalans que estan complint entre 9 i 13 anys de presó acusats d’un delicte de sedició, fruit de la curiosa reinterpretació que van fer els jutges del què és un acte tumultuari i violent.

 El conte “El polsim màgic” l’ha publicat l’editorial Comanegra, i les pàgines han estat il·lustrades per Oriol Malet. Com que no podem entrevistar Jordi Cuixart, perquè es troba a la presó, el que hem fet és trucar l’il·lustrador i conversar amb ell.

 I després de l'entrevista no marxeu perquè tenim una sorpresa per tots vosaltres: 

 L’editorial Comanegra i Òmnium Cultural ens han donat permís per llegir per la ràdio el conte del que acabem de parlar. Així que ... fem una rotllana i orella dreta que comença el conte “El Polsim màgic” ! Cliqueu aquí per escoltar l'entrevista i la lectura del conte[Programa Obrint Camins de Ràdio Molins de Rei del dia 27-1-2021]